KalamarkkinatGSC

TMT
Tarinankerrontakatselmus, tarinaniskennän SM-kilpailujen karsinta

21. Kirjailijatalo, lauantaina 15:00
Lausunta

Taas on aika iskeä tarinaa!

Suullinen tarinankerrontaperinne on nousemassa uuteen kukoistukseen Suomessa ja muualla Euroopassa. Suomen Elämäntarinayhdistys on vuosituhannen alusta lähtien järjestänyt Kärsämäellä tarinankerrontatilaisuuksia, jotka ovat kasvaneet kansallisiksi Tarinaniskennän SM-kilpailuiksi.

Kilpailijat valitaan alueellisissa tarinankerrontakatselmuksissa, joita alueelliset ja paikalliset kulttuuritoimijat järjestävät kevään ja kesän aikana eri puolilla Suomea yhteistyössä Suomen Elämäntarinayhdistyksen ja Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Kaikille avoimessa tilaisuudessa voi kertoa enintään 7 minuutin pituisen omakohtaisen, itse koetun tai perheessä / suvussa tapahtuneen tositarinan, jota ei ole aikaisemmin julkaistu tai esitetty julkisesti. Tarina kerrotaan ilman rooliasuja tai rekvisiittaa.

Tilaisuuden paras tarinankertoja pääsee Kärsämäellä Elämäntarinafestivaalien yhteydessä 10.7. pidettävään Tarinaniskennän SM-kilpailuun.

Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan puhelimitse 045 127 5996 tai sähköpostilla kirjailijatalo(at)kolumbus.fi. Kilpailuun voi ilmoittautua myös paikan päällä, ja yleisö on tervetullut kannustamaan kertojia.