KalamarkkinatGSC

TMT
Lauluyhtye Fiori

35. Yliopiston kirjasto, lauantaina 18:00
Musiikki: Klassinen, Kuorot

Fiori on italiaa ja tarkoittaa kukkia. Tässä kimpussa on kahdeksan kukkaa.

Saammeko esitellä: Johanna Miettunen, Iina Reinikainen, Liisa Suokivi, Laura Kangastalo, Sini Salonen, Marjukka Manner, Suvi Vikman, Julia Autio

Lauluyhtye Fiori perustettiin Jyväskylässä vuonna 1993. Alusta asti se on tehnyt kunnianhimoisia ja omaleimaisia ohjelmakokonaisuuksia, joissa on aina jokin ajatus; vaikka yhtye on esittänyt niin keskiajan, renessanssin ja barokin teoksia ja modernia musiikkia kuin kansan- ja viihdemusiikkiakin, ei se silti ole sillisalaatin ystävä! Vuonna 2001 lauluyhtye osallistui Tampereen Sävelen Kansainväliseen yhtyelaulukilpailuun ja vastaanotti tuomariston erikoispalkinnon.

Tämän kevään tulevana projektina  on Fiorin Lontoon matka, jossa Fiori konsertoi ja levyttää Michael Parsonsin musiikkia. Tulevan kevään ja kesän aikana lauluyhtyettä voi kuulla Lontooseen lähtökonsertissa 8.6. sekä Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla.

Yläkaupungin Yössä Fiori esittää suomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvaa uutta, sävellettyä musiikkia. Musiikin teemana voidaan pitää naiseutta ja säveltäjien, kuten Liisa Matveisen ja Tellu Turkan rehevät laulut kertovat naisen elämästä, kipeistä ja vaikeista asioista, onnesta ja rakkaudesta, huumoriakaan unohtamatta. Lisäksi kuullaan osia Mia Makaroffin Fiorille säveltämästä Noidat-sarjasta.